Τι είναι το SEO;

Τι είναι το SEO; Γιατί να κάνω SEO; Πως γίνεται το SEO; Τι σημαίνει "κάνω SEO"; Είναι ερωτήσεις που ακούγονται και γίνονται αναζήτηση συχνά από περίεργους ή αυτούς που θέλουν αν μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το SEO.

Τι είναι το SEO λοιπόν;

Το SEO είναι οι ενέργειες που γίνονται με στόχο να ανέβει θέσεις η ιστοσελίδα μας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης για να έχουμε δωρεάν επισκέπτες!

Γιατί να κάνετε SEO;
Το SEO είναι ακόμα ένας τρόπος που χρησιμοποιείται για τη προώθηση ιστοσελίδων με τον οποίο μπορούμε να κερδίσουμε trafic - κίνηση στη σελίδα μας με αποτέλεσμα να μας μαθαίνει ο κόσμος και στη συνέχεια ο κόσμος να μετατρέπεται σε πελάτες κερδίζοντας χρήματα. (όλα για τα λεφτά γίνονται σ'αυτό το κόσμο)
Για το ίδιο λόγο υπάρχει και το AdWords με τη διαφορά οτι αυτό πρέπει να το πληρώσουμε. (τίποτα δε γίνεται τζάμπα σ'αυτό το κόσμο)

Πώς γίνεται
Θεωρητικά και χοντρά - χοντρά για να γίνει το SEO χρειάζονται 2 πράγματα:
Το On-site και το Off-site

On-site
Είναι οι ενέργειες που κάνουμε στην ιστοσελίδα μας έτσι ώστε οι μηχανές αναζήτησης να μπορούν να τη διαβάσουν σωστά και να καταλάβουν για τι πράγμα μιλάει και να τη κατηγοριοποιήσουν ανάλογα. Αυτό εξαρτάται κυρίως από το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας καθώς και από τρόπο υλοποίησης.  Ποσοστό επιτυχίας 20%

Off-site
Είναι οι ενέργειες που κάνουμε εκτός της σελίδας, σε άλλες σελίδες! Βασικά είναι τα links που χτίζουμε σε άλλες σελίδες προς τη δική μας και η διαδικασία αυτή λέγεται link building. Αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους όπως ο πιο κλασικός τρόπος είναι η καταχώρηση σε καταλόγους ιστοσελίδων. Ποσοστό επιτυχίας 80%

Κάνω SEO
Έχετε ακούσει κάποιον φίλο, γνωστό, συνεργάτη που να λέει "εγώ κάνω SEO στη σελίδα μου". Κάνω SEO ή συνεχίζω να κάνω SEO, αφορά μόνο το δεύτερο κομμάτι δηλαδή το Off-site, αφού φυσικά έχουν τελειώσει οι εργασίες του On-site. Ουσιαστικά σημαίνει οτι ψάχνει συνεχώς να βρίσκει σημεία στα οποία προσπαθεί να βάλει link προς τη σελίδα του χωρίς να σταματάει τη προσπάθεια ποτέ.

Το SEO μπορείτε να το κάνετε μόνος σας ή να το αναθέσετε σε κάποια εταιρεία SEO